VACATURE: QUIZMASTER (gastdocent)

Heb je affiniteit met duurzaamheid prive of in je werk? Wil je met een kleine moeite een mega impact maken? Meld je dan aan als Quizmaster voor de Duurzame Les. Je gaat naar een basisschool naar keuze om gedurende 50 minuten een game te spelen met een groep 7 of 8. Zo bereik je in een keer 20 tot 30 toekomstmakers. Op vrijdag 24 september en op vrijdag 8 oktober (Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs) is er een online training.

Lees verder

 

VACATURE: KAPITEIN EKO (BETAALD 0,6 FTE)

Ben jij een ondernemende kartrekker met PR talent die de Duurzame Les wil leiden naar het volgende level? Dan is The Sustainability Games (de organisatie achter de onderwijsgame ‘Duurzame Les’) op zoek naar jou! Jij onderhoudt ons relatienetwerk, bouwt het uit en stuurt samen met het ontwikkelteam op resultaat en planning. Als er iets geregeld moet worden, dan heb jij het belletje al gepleegd.

Wat is ‘Duurzame Les’?

‘Duurzame Les’ is de eerste Nederlandse interactieve leergame over duurzaamheid voor leerlingen in het lager- en middelbaar onderwijs. De leergame heeft als doel om de volgende generatie te betrekken en enthousiast te maken voor duurzame ontwikkeling. Tijdens de duurzame les leiden vrijwillige gastdocenten, die in hun dagelijks werk professioneel met duurzaamheid bezig zijn, de kinderen met de game langs duurzaamheidsvraagstukken en concepten. Er komen thema’s aan bod zoals: Wat is (je) impact? Wat zijn de SDG’s? Wat kun je
met de circulaire R’s? Wat is de energietransitie? Wat betekent dit voor alles voor wat ik eet, welke kleren ik draag of welke spullen ik koop?

The Sustainability Games

De ‘Duurzame Les’ is ontwikkeld met The Sustainability Games Framework, dat ook wordt ingezet bij bedrijven en overheden om bewustzijn, kennis, skills en waarden te ontwikkelen die nodig zijn voor de duurzame transitie. De ‘Duurzame Les’ wordt gefinancierd met bijdragen van
diverse organisaties, zoals:

Rijkswaterstaat, ABN AMRO, Schijvens Bedrijfstextiel, Gemeente Breda, Jong Leren Eten,
Gemeente Haarlemmermeer en Gemeente Haarlem.

\Wat missen wij, waarom zoeken wij iemand?

Wij zoeken iemand die toegewijd is om het project naar het volgende level te brengen. De eerste opdracht is het coördineren van de start van de nieuwe editie 2021 (die door Corona is uitgesteld). Er staan ruim 150 vrijwilligers te trappelen om de les te gaan geven! Naast het onderhouden van de relaties met bestaande partners, is het van belang dat je op zoek gaat naar nieuwe partners en sponsoren om het project een gezonde toekomst te kunnen bieden.

Je werkt (online) en  op locatie in Amsterdam (zodra dat weer kan).

Jouw skills:

 • Proactief en ondernemend
 • Communicatief sterk (telefonisch, e-mail, face-to-face)
 • Een echte samenwerker
 • Leergierig

Jouw profiel:

 • 1 tot 3 jaar werkervaring (en dat mag best een horecabaan zijn)
 • HBO denkniveau
 • Commercieel ingesteld
 • Digital savviness (service flexibiliteit)
 • Social media ervaring (m.n. LinkedIn en Instagram)
 • Ervaring met het opzetten van een eigen onderneming (evt. als afstudeerproject) is een pré
 • Affiniteit met onderwijs en duurzame ontwikkeling

Wat bieden wij?
Wij bieden een job voor 6 maanden met kans op verlenging, 20 tot 24 uur per week, een bruto startsalaris van € 2650,- (fulltime). Je start bij voorkeur direct na de sollicitatieprocedure.

Ben jij onze kandidaat?
Stuur je motivatiebrief met CV vóór 3 september 2021 naar contact@sustainability.games. We nodigen maximaal drie kandidaten uit voor een eerste ronde gesprek via Zoom.

Hopelijk zien we je snel.
Groetjes,

Ilse Hoekstra
Leo van Zanten
Thijs Struijk
Maria van Veelen
Gregor van Offeren